Sirup javorový Grade C BIO 250 ml
Jedná se o tradiční kanadský produkt. Je to vlastně koncentrovaná míza z kanadského javoru. Javorový sirup se vyrábí tak, že do dospělých stromů jsou navrtány otvory, kterými míza vytéká do záchytných nádob. Stromy se mohou dožít až 250 let, mízu produkují ve stáří 50 až 80 let. Na jeden litr sirupu je potřeba 35–40 litrů mízy. Surová míza obsahuje až 97 % vody, která se následně odpařuje, až vznikne sirup. V ekologické produkci se přísně dbá na to, aby javory, které produkují mízu byly dospělé a stáčením mízy nebyl narušen jejich vývoj.
Javorový sirup obsahuje cca max. 5 % fruktózy, cca max. 5 % glukózy a cca 66 % sacharózy.
Složení: 100% javorový sirup*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k použití: sirup je určen k přímé spotřebě bez ředění i na přípravu sladkých pokrmů.
Skladování: skladujte v suchu a chladu. Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C
Výživové údaje ve 100g výrobku
Energetická hodnota366 kcal
Energetická hodnota1532 kj
Tuky0 g
z toho: - nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy90 g
z toho: - cukry79 g
Vláknina0 g
Bílkoviny0 g
Sůl0.01 g