FitOl Řepkový olej s jemnou máslovou příchutí 500ml

42 hodnocení
 
Tip Efekt lupa
  • 1 z 2
 
Dostupnost Skladem
262 Kč    
Kód produktu 2301017
Značka FitOl
Kategorie Kuchyňské oleje
 
 

Řepkový olej s jemnou máslovou příchutí. První jedlý olej na světě s pečetí kvality ECARF, která je udělována výrobkům obzvláště vhodným pro alergiky. Pro svoji vysokou snášenlivost, jedinečné složení a vynikající užitné vlastnosti je doporučován lékaři i odbornými poradci na výživu a je také mimořádně vhodný pro děti.

Vhodný pro teplou i studenou kuchyni

  • Jedinečný na pečení, dušení, grilování, dresinky i marinády
  • Bez cholesterolu, lepku a konzervačních látek
  • Vyroben z přírodní a geneticky neupravené suroviny
  • Obsahuje mimořádně vyvážený poměr mastných kyselin
  • Bohatý na hodnotné kyseliny Omega-3
  • Obzvlášť vhodný pro děti a alergiky

Řepkový olejvykazuje z lékařského hlediska obzvláště hodnotné složení: má vysoký obsah mononenasycených mastných kyselin, zejména kyseliny olejové, a polynenasycených mastných kyselin, a to především nejdůležitější kyseliny linolenové, která patří mezi mastné kyseliny typu Omega-3. Podíl těchto tělu prospěšných složek je ve skutečnostiněkolikrát vyšší než u olivového oleje, který lékaři a vědci poléta vychvalovali pro obzvláště zdravé složení. Ve srovnání s ním řepkový olej obsahuje méně nasycených mastnýchkyselin a současně mnohem vyšší podíl zdravých Omega-3mastných kyselin.

Řepkový olej si udržuje svoji neutrální chuť i během přípravy jídel a je dokonce i podstatně více tepelně odolný. Ve srovnání s olivovým olejem obsahuje řepkový olej pouze poloviční množství nasycených mastných kyselin a poměr zdravých Omega-3 mastných kyselin je znatelně vyšší.

Řepkový olej FitOl - tekuté zlato severu
Historie řepkového oleje je dlouhá a zajímavá. Význam jasně žlutě kvetoucí řepky olejky byl znovu a znovu objevován. První zaznamenaná sklizeň řepky se datuje do dob římského císařství.
Hippokrates nazýval řepkový olej „tekutým zlatem“. Jeho hodnota pro zdravé tělo byla zmiňována již v římských kuchařských knihách o více než 2000 let dříve. Kvalitní řepkový olej může pozvednout chuť mnoha jídela v kuchyni najde výborné uplatnění pro neobvykle vysoký tzv. bod rozkladu (cca 220 – 240 °C), což je teplota, při které zahřívaný olej začíná vydávat kouř. U surových olejů (např. olivový olej) je bod rozkladu znatelně nižší. Obecně vzato, jedlé oleje by nikdy neměly být zahřívány nad svůj bod rozkladu. Nejnovější vyšlechtěné odrůdy řepky se označují jakodvounulové (typ 00). Dvounulový řepkový olej vykazuje mimořádně dobrý vliv na naše zdraví, má také ideální chemické složení a je velmi vhodný pro každodenní použití v kuchyni. Dnes je kvalitní řepkový olej, vzhledem k svému příznivému působení na zdraví, doporučován k pravidelné konzumaci předními světovými vědeckými organizacemi.

FitOl - je řepkový olej nejvyšší kvality, vyráběný ve Švédsku. Získává se lisováním nejkvalitnější suroviny bez použití chemických rozpouštědel. Tímto velmi šetrným postupem je na úkor menší výtěžnosti dosahováno vynikající kvality oleje. FitOl má charakteristickou máslovou příchuť, ale především obsahuje látky působící preventivně proti rakovině a srdečním chorobám.

Hmotnost: 600 g

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. ZDE naleznete více informací.