Směs na pečení chleba LOW CARB 150g
Popis
>Unikátní směs na bezlepkový chléb splňující podmínky Low Carb stravování.
Důležitou složkou směsi je psyllium - 100% rostlinná vláknina, která udržuje
naše trávení v harmonii.
Low Carb je označení způsobu stravování, kdy je
oproti běžným výživovým doporučením výrazně snížen příjem sacharidů a
cukrů.
Návod k přípravě: Nejprve si rozehřejte troubu na 170 °C. Do mísy
rozbijte 4 vejce a ručním šlehačem je vyšlehejte do pěny. K vyšlehaným vejcím
přimíchejte 150 g smetanového jogurtu. Přisypte směs na chléb a důkladně vše
promíchejte. Směs nechte 2 minuty odstát a poté tvarujte chléb nebo bulky. Směs
půjde lépe tvarovat , pokud si ruce navlhčíte vodou. Chléb nebo bulky
umístěte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte 60 min (chléb) nebo 35 min
(bulky) při 170 °C. Po dopečení vytáhněte směs z trouby a nechte vychladnout.
Pro zachování čerstvosti doporučujeme chléb uchovávat v chladu.
Tip: Chléb
nebo bulky před pečením posypte semíniky (dýňové, slunečnicové) pro
dozdobení.
Složení: Směs semínek v různém poměru (slunečnicové a
dýňové), lněná mouka (zlatá a hnědá), bramborová vláknina, psyllium, kypřící
látky: vinný kámen (hydrogenvinan draselný), hydrogenuhličitan sodný, sůl,
lahůdkové droždí, stabilizátor: xantanová guma, kmín.
Obsah:
150 g
Země původu: Česká republika
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1466 kJ/352
kcal
Tuky 25 g
z toho nasycené mastné kyseliny 3 g
Sacharidy 10
g
z toho cukry 1,6 g
Vláknina 30 g
Bílkoviny 24 g
Sůl 2
g
Bezlepkové | Ano |
GMO | Ano |
Vegetarian | Ano |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.