Vážení zákazníci, přátelé, kamarádi, výdejní místo jsme přestěhovali do prostor Centra pro podporu podnikání a zaměstnanosti v Havířově (Mírová 375, Havířov, 736 01). Váš ZelenyEshop.cz

Osm nejčastějších otázek ke špaldové mouce

Je špaldová mouka protizánětlivá?

Vláknina a další živiny ve špaldě a dalších celých zrnech mohou pomoci zlepšit zdraví dobrých bakterií, které žijí ve vašem trávicím systému. Může pomoci snížit zánět a podpořit zdravé trávení. zdroj

 

kaše nomina

 

  

Je špaldová mouka lépe stravitelná?

Ano, ale . . . lepek ve špaldě má jiné molekulární složení než lepek v moderní pšenici. Je křehčí a lépe rozpustný ve vodě, což usnadňuje jeho trávení. Špalda má také vyšší obsah vlákniny než pšenice a extra vláknina pomáhá při trávení lepku zdroj

 

ŠPALDOVÝ LANGOŠ 500G

 

Je špaldová mouka zdravější než univerzální?

Špaldová mouka má o něco více bílkovin a méně kalorií než univerzální mouka. Obsahuje širokou škálu živin a je dobrým zdrojem vitamínu B2, manganu, niacinu, mědi, fosforu, bílkovin a vlákniny. Špalda má mnohem tužší vnější slupku než pšenice. Zdroj

 

špaldová mouka

 

 Je špaldová mouka zásaditá?

Zatímco bílá mouka má pH 4, což je kyselé, špalda má vysoký obsah fosforu, který pomáhá vašemu tělu udržet si požadovaný zásaditý stav. Zdroj

 

VŘETENA ŠPALDOVÁ CELOZRNNÁ

 

Která mouka je zdravější špaldová nebo celozrnná?

Obě celá zrna poskytují sacharidy, bílkoviny, vlákninu, vitamíny, minerály a další důležité živiny. Některé studie však mezi nimi ukázaly jemné rozdíly. Například obsah minerálních látek ve špaldě je vyšší než v pšenici. Špalda obsahuje více manganu, zinku a měď. Zdroj

 

ŠPALDOVÁ PIZZA

 

 

Zvyšuje špaldová mouka hladinu cukru v krvi?

Špaldová mouka se vyrábí ze špaldy, což je druh starověkého obilí, které je blízce příbuzné pšenici. Je obzvláště bohatý na vlákninu, která může pomoci stabilizovat hladinu krevního cukru po jídle. Zdroj

 

 ŠPALDOVÉ PALAČINKY 500G

 

Má špaldová mouka v sobě lepek?

Špalda se obecně prodává jako mouka a používá se do chleba, těstovin, sušenek a sušenek. Špalda obsahuje lepek, proto není vhodná pro osoby s celiakií; ale může to být alternativa pro lidi, kteří nemají silnou intoleranci lepku. Zdroj

 

KAŠE ŠPALDOVÁ INSTANTNÍ 200G

 

  

Může špaldová mouka nahradit univerzální použití?

Špalda je to nejlepší z obou světů. Špalda může být nahrazena jedna ku jedné za celozrnnou v jakémkoli receptu a až za polovinu mouky v receptu, který je zcela univerzální. Špalda má nízký obsah lepku, takže je nejlepší ponechat si trochu té běžné mouky, aby získala správnou strukturu a texturu v čemkoli, co pečete. zdroj

 

ŠPALDOVÝ CHLÉB BÍLÝ 500G