Vážení zákazníci, přátelé, kamarádi, výdejní místo jsme přestěhovali do prostor Centra pro podporu podnikání a zaměstnanosti v Havířově (Mírová 375, Havířov, 736 01). Váš ZelenyEshop.cz

Oslaď si život BIO sirupy

Sirupy jsou přirozenějším sladidlem než rafinovaný cukr, obsahují vyváženější poměr jednoduchých cukrů. Kromě toho mnohé mají i vlastní specifickou chuť, a tak jsou nejen nutričně, ale i kulinářsky mnohem hodnotnější než obyčejný cukr.

K sortimentu přírodních sirupů (250ml) v biokvalitě nyní dárek zdarma.



AGÁVOVÝ SIRUP BIO
Agávový sirup je vlastně zahuštěná šťáva z kaktusů agáve. Dužina agáve je pomleta, smíchána s vodou, aby se následnou rozkladnou hydrolýzou získala z rostliny sladká šťáva. Následuje proces několikastupňové filtrace a zahřívání, při kterém se odpaří přebytečná tekutina.

Je hodně sladký, nejsladší ze všech sirupů, dokonce sladší než med a cukr. Má jemnou a neutrální chuť i barvu. Jeho hustota je zhruba někde uprostřed mezi nejřidším a nejhustším sirupem. Dobře se rozpouští i ve studeném nápoji.

POUŽITÍ: hodí se všude, kam potřebujete dodat sladkou chuť – do koktejlů, kaší, nákypů, při pečení. 

agavovyK sortimentu přírodních sirupů (250ml) v biokvalitě nyní dárek zdarma.

DATLOVÝ SIRUP BIO
Při výrobě sirupů ze sušeného ovoce se toto sušené ovoce smíchá s vodou, mixuje, filtruje a výsledná šťáva se koncentruje na požadovanou hustotu. Sirupy mají tedy charakteristickou chuť po výchozí surovině a v kuchyni se jistě zaslouží o nejedno osobité vylepšení oblíbených receptů. To, že zdrojem sirupů jsou celé plody, vede také k vyššímu obsahu některých minerálů než u sirupů obilných.

Datlový sirup je oblíbený u dětí. Je tmavý, voňavý, poměrně hustý, s charakteristickou chutí a dobře sladí. Je velmi výrazný a na ochucení stačí malé množství. Datlový sirup je tradičním sladidlem na Středním východě.

POUŽITÍ: vynikne nejlépe s neutrálními pokrmy, jako je tofu krém, bílý jogurt, tvaroh. Hodí se i na ovesnou nebo jinou snídaňovou kaši, palačinky, ale i na
doslazení obilné kávy. Můžete ho použít také při pečení, pokud vám nevadí tmavá barva, ale je to skoro škoda, nevynikla by jeho chuť.

datlovy

K sortimentu přírodních sirupů (250ml) v biokvalitě nyní dárek zdarma.

KUKUŘIČNÝ SIRUP BIO
Tento sirup je vyráběn z celého pomletého kukuřičného zrna přirozeným způsobem za pomoci přírodních enzymů. Filtrace probíhá výhradně mechanicky, nikoliv chemicky. Díky tomu si zachová barvu, chuť a obsah minerálů, neobsahuje žádnou fruktózu.

Patří mezi sirupy s neutrální chutí, má krásně zlatou barvu a jemně sladce voní. Sladí méně než například agávový sirup, ale více než rýžový sirup a z těchto sirupů je kukuřičný nejhustší.

POUŽITÍ: je univerzální (stejně jako rýžový sirup nebo agávový) přidejte jej do pokrmů, kam potřebujete dodat sladkou chuť.

kukuricny

K sortimentu přírodních sirupů (250ml) v biokvalitě nyní dárek zdarma.

RÝŽOVÝ SIRUP BIO
Je oblíbený pro svou neutrální chuť a všestranné použití. Je světlý, tekutější, má poměrně nízkou sladivost.

POUŽITÍ:
dá se použít naprosto univerzálně, zejména na pečení.

ryzovy

K sortimentu přírodních sirupů (250ml) v biokvalitě nyní dárek zdarma.

ŠPALDOVÝ SIRUP BIO
Ačkoliv je špalda odrůda pšenice, špaldový a pšeničný sirup se od sebe liší. Špaldový je hustý, tmavší, má výraznější plnou chuť, chutí i konzistencí se hodně přibližuje k medu.

POUŽITÍ: na pečení i dochucení, skvělý na přelití dezertů a kaší.

spaldovy

K sortimentu přírodních sirupů (250ml) v biokvalitě nyní dárek zdarma.

JAK SIRUPY POUŽÍVAT?

Sladké pokrmy:
•  kaše, nákypy (rýžový, pohankový, jáhelník, z kuskusu, bulguru), palačinky, lívance, pudinky, ovocné saláty, zmrzliny, ovocné želé z agaru, tofu krém, nejrůznější dezerty jako tofumisu atd.

Nápoje:
V nápojích se rozpouští sirupy dobře, řidší sirupy o něco rychleji.
•  obilná káva, domácí limonády, ledový čaj, domácí rostlinné nápoje (mléka), smoothies

Pečení:
•  sušenky, muffiny, cukroví, bábovky, koláče, domácí flapjacky, granola
•  jako podpora kynutí sladkých i slaných těst

Další možnosti použití:
•  marmelády a džemy
•  dresinky a marinády
•  domácí ořechové krémy
•  chalva (rozemleté ořechy nebo semena a sirup)
•  marcipán (oloupané a rozemleté mandle a sirup)
•  dušená zelenina (mrkev, kedlubny, zelí)

jak_na_peceni  

obsah_cukru

 

Tento web používá soubory cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. ZDE naleznete více informací.