Vážení zákazníci, přátelé, kamarádi, výdejní místo jsme přestěhovali do prostor Centra pro podporu podnikání a zaměstnanosti v Havířově (Mírová 375, Havířov, 736 01). Váš ZelenyEshop.cz

Dostaň ze semínek a ořechů maxium!

PROČ SEMÍNKA A OŘECHY NAMÁČET? Nastartuje se tím klíčící proces a aktivují se enzymy =   

  • dostaneme z nich tak MAXIMUM ŽIVIN;
  • ořech či semeno bude STRAVITELNĚJŠÍ
  • také mnohem CHUTNĚJŠÍ - jemnější a krémovitější, jako čerstvě vyloupaný;
  • LÉPE SE PAK MIXUJÍ (na hladké krémy, jogurty, dresinky, pomazánky, mléka a roztíratelné sýry).    

 

KDY A JAK DLOUHO JE NAMÁČET?   2
- Kdykoliv, když je chcete použít (na pomazánky, dresinky, rostlinné sýry, jogurty a mléka, na posyp kaše, hlavních jídel, salátů nebo jen tak na zobání aj.).
- Pokud je chcete mleté, stačí je po namočení rozdrtit v mixéru nebo je zavřít do pytlíku a rozdrtit paličkou na maso.
- Nejlépe přes noc (minimálně 2-5 hodin dle tvrdosti oříšku/semínka).


POSTUP

  1. Oříšky/semena nasypeme do misky, zalijeme dostatečným množstvím vody a nasypeme špetičku soli.
  2. Necháme stát v pokojové teplotě dle doby namáčení pro jednotlivé druhy. TIP: V teplých dnech doporučujeme vodu několikrát vyměnit a semínka a oříšky propláchnout.
  3. Vodu slijeme a semínka a ořechy propláchneme.
  4. Můžeme je použít ihned nebo uchovávat v krabičce v lednici (maximálně 3 dny). TIP: Jejich trvanlivost prodloužíme na několik měsíců usušením v sušičce na 42°C po dobu 12-24 hodin.
Tento web používá soubory cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. ZDE naleznete více informací.