Vážení zákazníci, přátelé, kamarádi, výdejní místo jsme přestěhovali do prostor Centra pro podporu podnikání a zaměstnanosti v Havířově (Mírová 375, Havířov, 736 01). Váš ZelenyEshop.cz

Červená čočka

Rychlá boloňská omáčka s červenou čočkou

Rychlá boloňská omáčka s červenou čočkou

Suroviny

  • 2 mrkve
  • 1/4 celeru nebo 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 zarovnaná lžíce soli
  • 400 ml rajčatové passaty (pyré)
  • 200 g červené čočky

Postup

  1. Zeleninu očistěte, oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, česnek nasekejte nahrubo. V kastrolu rozehřejte olej, vhoďte do něj mrkev a celer, osolte větší špetkou soli a asi 3 minuty zprudka opékejte a míchejte, až se zelenina začne lehce zabarvovat dozlatova. Přidejte cibuli a česnek a ještě asi minutu míchejte.
  2. Orestovanou zeleninu zalijte rajčatovou passatou, dolijte 600 ml vroucí vody, osolte zbytkem soli a přiveďte k varu. Čočku propláchněte na cedníku a přidejte ji do základu omáčky. Zvolna vařte 5 minut odkryté, poté přiklopte poklicí a nechte ještě 10 minut dojít a zhoustnout.
  3. Pokud je to třeba, dochuťte omáčku solí a pepřem, případně i trochou cukru, pokud byla rajčatová passata příliš kyselá. Podávejte s těstovinami, lehce zasypané strouhaným sýrem – pochopitelně nejlépe parmazánem.
Tento web používá soubory cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. ZDE naleznete více informací.